Uncategorized

Dag 60

update ik ga er nog 30 extra aan koppelen op naar 120 dagen

Vandaag is het dag 60.  Er is veel gebeurd vanaf dag 1 en wat voelt dat heerlijk! Deze manier van eten bevalt me zo goed dat ik nog 30 dagen langer door ga. Ik ervaar veel energie, helderheid, vertrouwen en blijheid.  De laatste 20 dagen heb ik geen tijd gehad om dagelijks te posten. Eigenlijk was het ook praktisch het zelfde als de eerste 40 dagen: dagelijks Sole,

 Tarwegrassap

mijn favoriet vers geperst zuurkoolsap

en veel avocado’s ,

 

nog veel meer  raw cacao drankjes  (-:

& superfoods en veel water. Veel afwisseling in de dagelijkse verse Salade af en toe aanvullend shake’s met o.a banaan wilde mango kaneel.


Als lunch en/of als een tussendoortje at ik Kiembrood


en een mix van noten en bessen zaden. Daarnaast nam ik driemaal per dag  Perrila Omega 3,6,9 olie en deed ik dagelijks 2 keer de Heart Q oefeningen .  En voor/tijdens het slapen de nachtelijke Gabriel Methode visualisatie.

Ik heb deze 60 dagen niet als een dieet ervaren, eerder als toevoegen een verrijking met voedsel wat nog alle vitaminen, mineralen en enzymen bevat. Voedsel wat minder “zuur” maakt, voedsel wat de organen tot rust brengt en vocht toevoegt.
Met het veranderen  van mijn voedingspatroon, eigenlijk levenswijze, is mijn lichaam langzaam aan herstellen, aan het hydraten.  Dit geeft veel energie en kwaaltjes verdwijnen, net als de overtollige kilo’s.

Ik had 2 weken geleden een geweldig inspirerend Health weekend training met David Wolfe

Zijn boek Eating for Beauty is echt een aanrader. Inzichten uit dit boek heb ik de laatste  60 dagen als een inspiratie gebruikt.

Levend voedsel ook wel  Rawfood
is een manier om alle voedingsstoffen binnen te krijgen en dat is door het voedsel niet boven de 46 ˚ Celsius te verhitten.
Alles daarboven betekent in de meeste gevallen totaal verlies van essentiële voedingsmiddelen en in het beste geval gedeeltelijk verlies van voedingsstoffen.
Als voorbeeld; Rauwe cacao bevat 10% magnesium (magnesium is een stof waar de meeste mensen een tekort van hebben en nodig hebben voor de balans met Calcium wat we vaak weer wel te veel hebben). Verhitte cacao nog maar 1%.

Wat maakt  Levend Voedsel zo bijzonder ?
• niet gekookt voedsel bevat nog alle enzymen die we nodig hebben bij de spijsvertering, de werking van het immuunsysteem, de energieproductie en onze hersenactiviteit. Als voedsel gekookt wordt, worden de meest essentiële enzymen vernietigd en alle enzymstructuren veranderd. Gekookt voedsel is daarom moeilijk verteerbaar.
• Eiwitten. Koken zorgt ervoor dat minimaal de helft van het beschikbare eiwit in het voedsel vernietigd wordt. Groenten, fruit, noten etc. bevatten meer dan voldoende eiwitten om iemand gezond te houden.
• PH balans. We eten te veel zuurvormend voedsel. Na de vertering van voedsel en de stofwisseling in het lichaam blijft er een zure of een basische rest over (basisch is het tegenovergestelde van zuur en wordt ook wel alkalisch genoemd). Groenten en fruit zorgen bijvoorbeeld voor een basische rest. Het lichaam heeft van nature een licht basenoverschot en probeert dat constant te houden. We eten echter teveel zuurvormend voedsel. Wanneer het organisme te weinig zuren kan afvoeren via de nieren, de longen en de huid, stoot het bloed het teveel aan zuren af naar de weefsels zoals de spieren, pezen, onderhuids bindweefsel en de gewrichten.
Een  verbetering van  kwalen wordt mede bereikt door een eind te maken aan de zuurbelasting en het evenwicht in de zuur-base-huishouding weer te herstellen.
• Vitamines en mineralen. Koken vernietigt 50-80% van de vitamines en mineralen in het voedsel en de helft van de antioxidanten en carotenoïden.
• Oliën. Door het koken worden olien gedenatureerd waardoor het moeilijker wordt om ze te verteren en op te nemen. Dit komt omdat de moleculaire structuur van de olie verandert wanneer deze wordt verhit. Hierdoor wordt de olie letterlijk een vergif voor het lichaam.

Naast de voeding heb ik veel steun gehad aan  het boek “Slanker met je hartritme” van Dr.David O’Hara.

Ik ontdekte Hartcoherentie twaalf jaar geleden voor de eerste keer. Het bleek een belangrijke methode om door mijn burn-out heen te komen. Het bracht me rust en plezier terug. Maar zoals wel vaker met goede dingen en gezonde zaken laat je ze weer varen als het allemaal weer beter gaat, althans zo ging dat bij mij.

Toen ik twee jaar geleden het boek ‘Slanker met je hartritme’ las, was ik blij met het idee dat Hartcoherentie opnieuw wat zou kunnen betekenen.

Het werkte zelfs dieper dan ik van te voren had gedacht, voelde anders dan twaalf jaar eerder. Het ondersteunde me bij het vinden van balans op verschillende nivo’s en bij het aangaan van een totale verandering van mijn eetpatroon.

-Hoe werkt de nieuwe methode Slanker met je hartritme?
Het negen weken programma bestaat uit drie fasen. Eerst van chaos naar hartcoherentie. Door dagelijkse oefeningen komt het ontregelde fysiologische systeem weer in basisbalans met aandacht voor je eigen waardigheid, adem, ademfrequentie en HartFocus. De tweede fase gaat om het ontregelde emotionele brein weer goed functionerend te krijgen. Daarbij worden eerst emoties gevoeld, die positief op het lichaam werken, en volgt daarna een zelfhulp emotieprogramma waarbij emoties als verdriet, frustratie en machteloosheid ontdaan worden van de lading, die hier in het verleden aan is toegevoegd. De derde fase, van emotionele coherentie naar voedingscoherentie, gaat om het herkennen van emotie-aspecten van je eetgedrag. Eerst worden honger, trek en verzadiging weer wakker gemaakt, en daarna gaat de aandacht naar de zogenaamde eet-emoties. Zo kun je tot nieuwe keuzen komen.

-Wat is hartcoherentie?
In de medische fysica, wat mijn vak is ( Drs.Kees Blase) spreken we over hartcoherentie bij regelmatige, gebalanceerde afwisseling van versnelling en vertraging van het hartritme. Hartcoherentie wordt gekenmerkt door helder denken en een gevoel van alertheid en harmonie, het is echt iets anders dan je ontspannen voelen. Hartcoherentie is op te roepen door je een dierbaar moment te herinneren, of door te ademen in de frequentie van 6 ademhalingen per minuut. Het is een staat van het lichaam waarin verschillende lichaamsprocessen op elkaar zijn afgestemd. De activerende en de herstellende activiteiten van het autonome zenuwstelsel komen dan in balans.

meer over hartcoherentie

 

Ik ga dus nog 30 dagen langer door, wil je op de hoogte blijven?  Ik ga verder met een wekelijks nieuwsbrief  aan melden kan hier.

Er komen ook met regelmaat Food for the soul sessies; onder andere de “basis sessie”, “de super” en  een special “wat  Kinderen lekker vinden”.  Er zijn nieuwe producten in ontwikkeling zoals een half jaar persoonlijke begeleiding, de Raw Cacao bliss party, Recepten EBook en een Starterskit met de belangrijke Superfoods.

Voor nu wil ik iedereen bedankten voor de steun en de inspirerende ontmoetingen, de afgelopen 60 dagen. Ik hoop je snel ergens te ontmoeten

René Onstenk

MKB krachtcentrale Energiedag 2011

Op 3 november 2011 vond de energiedag van de MKB krachtcentrale plaats. Een bijeenkomst voor ondernemers die energie willen opdoen in een veranderende wereld.
René Onstenk mocht de dag openen met een meditatief moment en liet de 300 deelnemers kennis maken met hartfocus  (“Adem in en adem uit en glimlach”) ook begeleidde hij een aantal miniworkshops over  “de kunst van het beslissen”
 
 MKB Krachtcentrale   LiveMagazines.nl
 MKB Krachtcentrale 2011  Foto’s van René Wouters

Ambitieuze Arnhemse vrouwen – Annemieke van Esschoten

Arnhemse Vrouwen is een portrettenreeks over ondernemende vrouwen: wie zijn ze, wat doen ze, wat zijn hun ambities. Ik ga op bezoek bij de vrouwen met een twintigtal kaarten met vragen. De vrouwen kiezen hieruit ongezien 3 vragen aan de hand waarvan we een gesprek hebben.

Vandaag de tweede aflevering met Annemieke van Esschoten (36), adviseur & begeleider van veranderprocessen bij een zorgverzekeraar, oprichter van de Creatiewerkplaats.

Met dank aan

Lea Rosa

de Ontknoper op Go-Create

Op Go-Create verzamel Jasper van Impelen mooie mensen, mensen die leven en werken vanuit hun hart.

Mensen die ondernemen en niet bang zijn ergens voor te staan. Nieuwe leiders die ons mee willen nemen naar een betere toekomst, een beter nu. Deze mensen zijn een grote inspiratiebron voor mij en hopelijk ook voor u.

Kijk ook op

Go-Create

Lekker in je V.E.L

Om dit jaar goed te beginnen hebben  Nanny van Ool, voedingskundige, Nicolette Sluiter, personal trainer en René Onstenk, lifecoach,  de krachten gebundeld om mensen te helpen om lekker in hun VEL te komen.

Niet kortstondig of tijdelijk door een dieetje, abonnement op de sportschool en/of wat mentaal emotionele begeleiding.

Maar door het combineren van Voeding, Emotie en het Lichaam.

Door aandacht te besteden aan deze drie-eenheid bereik je daadwerkelijke verandering waardoor van uit je wensen je doelen écht gerealiseerd gaan worden.

Hierbij gaat het dus niet alleen om wat kilootjes kwijt maar om een geheel verbeterde levensstijl.

Een daadwerkelijk effect dat doorwerkt in alle (dagelijkse) bezigheden!

Om hier meer over te vertellen en het plan uit te leggen hebben we een avond georganiseerd.

Op woensdag, 20 januari. Aanvang 20:00 uur.

Thuis bij de Creatiewerkplaats , vooraf hier aanmelden.

De kosten zijn 10 euro p.p.

Ik hoop jullie daar te mogen begroeten.

Lieve groet,

Nanny, Nicolette  en René

Lezing op 18 december Eindhoven

De Creatiewerkplaats komt naar Eindhoven

We nodigen je van harte uit voor de intercollegiale lezing op 18 december

georganiseerd door René Onstenk en Lianne van Zutphen.

Van wens naar werkelijkheid
In deze lezing krijgt je inzicht in de werking van de creatiespiraal,
de natuurlijke weg van wens naar werkelijkheid.

Deze lezing, en optioneel 2 trainingsdagen, zijn voor mensen die graag:

Zelf willen gaan werken met het creatiespiraal en de ontknooping
Hun roeping volgen en die willen verbinden
Anderen begeleiden

Hoe realiseer je je wensen?

Je gaat op ontdekkingstocht naar jouw wensen.

Je maakt kennis met de Creatiespiraal, de Ontknooping
en het Creatie Emotie Navigatie-systeem.

Je krijgt handreikingen om evt. blokkades op te lossen
(die de vervulling van je wensen in de weg zouden kunnen staan).

ONTVANG

Voorpublicatie nr 13
De laatste onthulling voor het verschijnen van de ontknooping:

ONTVANG

doe het bewust
zeg geen dankjewel
geef niet gelijk iets terug
maar geniet van wat je krijgt
doe de gever een plezier geniet
zeg niet ‘ja ik hou ook van jou’
ontvang voor dat jij terug schenkt
wees je bewust van hetgeen je krijgt
bagatelliseer geen enkel compliment
zeg ja tegen wie je bent & hoe je doet
ontvang van harte wat jou overkomt
zeg ja als je afspraak niet doorgaat
ontdek waarom je dat goed uitkomt
zeg ja tegen een onverwachte gast
vraag hem naar zijn boodschap
zeg ja tegen een teleurstelling
negeer niet wat ze je verteld
zeg ja tegen een tegenslag
zeg ja als je het verliest
zeg ja tegen een wens
ontvang wat je voelt
verwelkom kritiek
vraag om hulp
en ontvang
de steun
die je
ooit
vroeg

ZEG JA

Uit de Ontknooping van Marinus Knoope pagina 189

Feestelijke lancering van de Ontknooping

Feestelijke lancering van de Ontknooping het nieuwe boek Marinus Knoope.

Eindelijk is het zover! Op zaterdag 31 oktober vanaf 14.00u viert Marinus Knoope met een feestelijke bijeenkomst de lancering van zijn nieuwe boek ’de Ontknooping’. Marinus vertelt over zijn zoektocht en diverse sprekers reageren. Aansluitend is het mogelijk om met Marinus te dineren.

meer info en aanmelden op De Ontknooping

Emoties vormen onderling emotieparen

Hard aan gewerkt, lang verwacht en hij ligt bij de drukker! En er komt een mooi feest in oktober.

Voorpublicatie deel 12 van “de Ontknooping” het nieuw te verschijnen boek van Marinus Knoope.

Emoties vormen onderling emotieparen

Tijdens het gepuzzel met emoties viel het mij plotseling op dat iedere ongewenste emotie een eigen tegenhanger ofwel een vaste partner heeft. Stuurt de ene je naar buiten, dan stuurt de andere je naar binnen. Daarom heb ik overwogen de ene partner een emotie en de ander een immotie te noemen. Een emotie en een immotie vormen samen een emotiepaar, een schitterende bouwsteen voor een emotie-besturingssysteem. Bijvoorbeeld de immotie inhaligheid probeert je te verleiden tot egoïstisch gedrag, terwijl de emotie vrijgevigheid je aanzet tot altruïsme, tot vrijgevigheid. Ben je te royaal, dan meldt zich de immotie inhaligheid opdat je beter voor jezelf opkomt. Ben je te inhalig dan meldt zich de emotie goedgeefsheid. De emotie boos zet je aan tot het aangeven van grenzen, tot sturen, terwijl de immotie machteloosheid je uitnodigt flexibel te zijn en aanzet tot volgen. De immotie moe betekent dat het tijd is voor rust, terwijl de emotie gestrest een uitnodiging is tot bewegen. Ben je te actief, dan meldt zich de immotie moe om je over te halen tot rust. Meldt zich de emotie stress dan is de boodschap: hou je niet langer in, kom tot actie. Dit zijn drie voorbeelden van de vele tientallen emotieparen die er blijken te zijn. Problemen ontstaan daar waar sommige emoties als ongewenst, ethisch onjuist of als afkomstig van de duivel worden beschouwd. Je zult bij het lezen van de vorige alinea wellicht al gedacht hebben: ‘Maar je kunt toch niet zomaar toegeven aan je inhaligheid, je stress of je boosheid. ’ Toegeven aan je goedgeefsheid, aan je moeheid en je flexibiliteit, dat klinkt veel positiever. Met andere woorden, je eigen interne balansregeling kan niet vrijuit zijn werk doen, maar wordt beïnvloed door een geïnternaliseerd normen- en waardestelsel. Je probeert van je inhaligheid alsnog goedgeefsheid te maken, je stress om te toveren in rust en je boosheid om te zetten in flexibiliteit. Je vlucht weg van een emotie en verschuilt je achter zijn partner. Je versterkt daardoor de onbalans, verergert het probleem en raakt in een negatieve spiraal. In het vervolg van dit boek kom ik slechts incidenteel terug op het onderscheid immoties en emoties en spreek ik voor het gemak gewoon over emoties en emotieparen.

DE ONTKNOOPING voorpublicatie deel 12 van het boek dat Oktober 2009 verschijnt, Marinus Knoope

GELOVEN en haar zes scheppers-taken

Hard aan gewerkt, lang verwacht en hij ligt bij de drukker!

Voorpublicatie deel 11 van “de Ontknooping” het nieuw te verschijnen boek van Marinus Knoope.

GELOVEN
en haar zes schepperstaken

GELOOF IN JEZELF ZIE JE BEPERKINGEN

Geloven betekent zo arrogant zijn om te denken dat je de opgave waar je nu voor staat uiteindelijk – ondanks alle mogelijke hindernissen – toch zult volbrengen. Velen zijn je voorgegaan. Zij lieten zien dat mensen op vaak verrassende wijze over precies die vaardigheden bleken te beschikken die ze nodig hebben om hun eigen wensen te realiseren. Je bent als een schitterende bloem. Je beschikt over alle krachten die je nodig hebt om te bloeien. Je bent echter tegelijkertijd net zo beperkt als die bloem. Eén hagelbui is voldoende om zijn kracht en pracht voor altijd teniet te doen.

WEES TROTS WEES BESCHEIDEN

Je bent bijzonder belangrijk: op jouw terrein één van de beste. Je levert gigantische prestaties, dat is ontegenzeggelijk waar. Durf jij ervoor uit te komen dat jij belangrijk bent? Mag jij dat? Je verheft jezelf, kijkt op de ander neer. Als je het zo leest staat het je waarschijnlijk tegen. Doch in het leven van alledag denk je waarschijnlijk maar al te vaak dat jij de dingen veel beter kunt dan menig ander. Geniet dan eens van dat gevoel en wees je tegelijkertijd in alle nederigheid bewust van de beperkte betekenis van jouw prestaties voor de wereld als geheel.

WEES GODDELIJK WEES MENSELIJK

Je bent almachtig maar ook kwetsbaar. Je bent zo volmaakt als een schitterende bloeiende bloem. Je beschikt over alle krachten die je nodig hebt om te bloeien. Je bent echter tegelijkertijd net zo beperkt als die schitterende bloem. Een hagelbui of een onbekende virusinfectie is voldoende om jouw kracht in één keer teniet te doen. Je neemt deel aan de eeuwigheid en je bent vergankelijk. Je bent goddelijk en menselijk, Schepper en Schepsel, almachtig en kwetsbaar.

JE BENT SCHEPPER EN SCHEPSEL