Dag 60

update ik ga er nog 30 extra aan koppelen op naar 120 dagen

Vandaag is het dag 60.  Er is veel gebeurd vanaf dag 1 en wat voelt dat heerlijk! Deze manier van eten bevalt me zo goed dat ik nog 30 dagen langer door ga. Ik ervaar veel energie, helderheid, vertrouwen en blijheid.  De laatste 20 dagen heb ik geen tijd gehad om dagelijks te posten. Eigenlijk was het ook praktisch het zelfde als de eerste 40 dagen: dagelijks Sole,

 Tarwegrassap

mijn favoriet vers geperst zuurkoolsap

en veel avocado’s ,

 

nog veel meer  raw cacao drankjes  (-:

& superfoods en veel water. Veel afwisseling in de dagelijkse verse Salade af en toe aanvullend shake’s met o.a banaan wilde mango kaneel.


Als lunch en/of als een tussendoortje at ik Kiembrood


en een mix van noten en bessen zaden. Daarnaast nam ik driemaal per dag  Perrila Omega 3,6,9 olie en deed ik dagelijks 2 keer de Heart Q oefeningen .  En voor/tijdens het slapen de nachtelijke Gabriel Methode visualisatie.

Ik heb deze 60 dagen niet als een dieet ervaren, eerder als toevoegen een verrijking met voedsel wat nog alle vitaminen, mineralen en enzymen bevat. Voedsel wat minder “zuur” maakt, voedsel wat de organen tot rust brengt en vocht toevoegt.
Met het veranderen  van mijn voedingspatroon, eigenlijk levenswijze, is mijn lichaam langzaam aan herstellen, aan het hydraten.  Dit geeft veel energie en kwaaltjes verdwijnen, net als de overtollige kilo’s.

Ik had 2 weken geleden een geweldig inspirerend Health weekend training met David Wolfe

Zijn boek Eating for Beauty is echt een aanrader. Inzichten uit dit boek heb ik de laatste  60 dagen als een inspiratie gebruikt.

Levend voedsel ook wel  Rawfood
is een manier om alle voedingsstoffen binnen te krijgen en dat is door het voedsel niet boven de 46 ˚ Celsius te verhitten.
Alles daarboven betekent in de meeste gevallen totaal verlies van essentiële voedingsmiddelen en in het beste geval gedeeltelijk verlies van voedingsstoffen.
Als voorbeeld; Rauwe cacao bevat 10% magnesium (magnesium is een stof waar de meeste mensen een tekort van hebben en nodig hebben voor de balans met Calcium wat we vaak weer wel te veel hebben). Verhitte cacao nog maar 1%.

Wat maakt  Levend Voedsel zo bijzonder ?
• niet gekookt voedsel bevat nog alle enzymen die we nodig hebben bij de spijsvertering, de werking van het immuunsysteem, de energieproductie en onze hersenactiviteit. Als voedsel gekookt wordt, worden de meest essentiële enzymen vernietigd en alle enzymstructuren veranderd. Gekookt voedsel is daarom moeilijk verteerbaar.
• Eiwitten. Koken zorgt ervoor dat minimaal de helft van het beschikbare eiwit in het voedsel vernietigd wordt. Groenten, fruit, noten etc. bevatten meer dan voldoende eiwitten om iemand gezond te houden.
• PH balans. We eten te veel zuurvormend voedsel. Na de vertering van voedsel en de stofwisseling in het lichaam blijft er een zure of een basische rest over (basisch is het tegenovergestelde van zuur en wordt ook wel alkalisch genoemd). Groenten en fruit zorgen bijvoorbeeld voor een basische rest. Het lichaam heeft van nature een licht basenoverschot en probeert dat constant te houden. We eten echter teveel zuurvormend voedsel. Wanneer het organisme te weinig zuren kan afvoeren via de nieren, de longen en de huid, stoot het bloed het teveel aan zuren af naar de weefsels zoals de spieren, pezen, onderhuids bindweefsel en de gewrichten.
Een  verbetering van  kwalen wordt mede bereikt door een eind te maken aan de zuurbelasting en het evenwicht in de zuur-base-huishouding weer te herstellen.
• Vitamines en mineralen. Koken vernietigt 50-80% van de vitamines en mineralen in het voedsel en de helft van de antioxidanten en carotenoïden.
• Oliën. Door het koken worden olien gedenatureerd waardoor het moeilijker wordt om ze te verteren en op te nemen. Dit komt omdat de moleculaire structuur van de olie verandert wanneer deze wordt verhit. Hierdoor wordt de olie letterlijk een vergif voor het lichaam.

Naast de voeding heb ik veel steun gehad aan  het boek “Slanker met je hartritme” van Dr.David O’Hara.

Ik ontdekte Hartcoherentie twaalf jaar geleden voor de eerste keer. Het bleek een belangrijke methode om door mijn burn-out heen te komen. Het bracht me rust en plezier terug. Maar zoals wel vaker met goede dingen en gezonde zaken laat je ze weer varen als het allemaal weer beter gaat, althans zo ging dat bij mij.

Toen ik twee jaar geleden het boek ‘Slanker met je hartritme’ las, was ik blij met het idee dat Hartcoherentie opnieuw wat zou kunnen betekenen.

Het werkte zelfs dieper dan ik van te voren had gedacht, voelde anders dan twaalf jaar eerder. Het ondersteunde me bij het vinden van balans op verschillende nivo’s en bij het aangaan van een totale verandering van mijn eetpatroon.

-Hoe werkt de nieuwe methode Slanker met je hartritme?
Het negen weken programma bestaat uit drie fasen. Eerst van chaos naar hartcoherentie. Door dagelijkse oefeningen komt het ontregelde fysiologische systeem weer in basisbalans met aandacht voor je eigen waardigheid, adem, ademfrequentie en HartFocus. De tweede fase gaat om het ontregelde emotionele brein weer goed functionerend te krijgen. Daarbij worden eerst emoties gevoeld, die positief op het lichaam werken, en volgt daarna een zelfhulp emotieprogramma waarbij emoties als verdriet, frustratie en machteloosheid ontdaan worden van de lading, die hier in het verleden aan is toegevoegd. De derde fase, van emotionele coherentie naar voedingscoherentie, gaat om het herkennen van emotie-aspecten van je eetgedrag. Eerst worden honger, trek en verzadiging weer wakker gemaakt, en daarna gaat de aandacht naar de zogenaamde eet-emoties. Zo kun je tot nieuwe keuzen komen.

-Wat is hartcoherentie?
In de medische fysica, wat mijn vak is ( Drs.Kees Blase) spreken we over hartcoherentie bij regelmatige, gebalanceerde afwisseling van versnelling en vertraging van het hartritme. Hartcoherentie wordt gekenmerkt door helder denken en een gevoel van alertheid en harmonie, het is echt iets anders dan je ontspannen voelen. Hartcoherentie is op te roepen door je een dierbaar moment te herinneren, of door te ademen in de frequentie van 6 ademhalingen per minuut. Het is een staat van het lichaam waarin verschillende lichaamsprocessen op elkaar zijn afgestemd. De activerende en de herstellende activiteiten van het autonome zenuwstelsel komen dan in balans.

meer over hartcoherentie

 

Ik ga dus nog 30 dagen langer door, wil je op de hoogte blijven?  Ik ga verder met een wekelijks nieuwsbrief  aan melden kan hier.

Er komen ook met regelmaat Food for the soul sessies; onder andere de “basis sessie”, “de super” en  een special “wat  Kinderen lekker vinden”.  Er zijn nieuwe producten in ontwikkeling zoals een half jaar persoonlijke begeleiding, de Raw Cacao bliss party, Recepten EBook en een Starterskit met de belangrijke Superfoods.

Voor nu wil ik iedereen bedankten voor de steun en de inspirerende ontmoetingen, de afgelopen 60 dagen. Ik hoop je snel ergens te ontmoeten

René Onstenk