Dag 4

Een bruisende dag, vol energie. De nacht de ervoor voelde wat raar. Ik was in slaap gevallen bij mijn visualisatie en had het koud, voelde dat mijn lichaam in proces kwam. Na mijn Sole en Tarwegrassap nam ik deze ochtend een heerlijke zoete ochtend Sap

Meloen, rode druif, peer, citroen, selderij, Chia zaad + Spirulina poeder 

resultaat een heerlijk diep paars sapje

 

Het is prachtig lente weer, dus ik ga op de fiets naar centrum, naar de eko markt.

Al het groenten, fruit, olie en noten zijn van eko kwaliteit. Dat vind ik belangrijk als je levend voedsel gebruik. De kracht van levend voedsel is groot. In rauwe voedingsmiddelen zijn de enzymen volop aanwezig, terwijl tijdens het koken enzymen vernietigd worden. Levend (rauw)voedsel eten zorgt er voor dat je volop enzymen binnen krijgt. Dit is juist belangrijk bij het reinigen van het lichaam.

Ik pers met een slowjuicer omdat het drinken van verse groentesappen de snelste manier is om je lichaam te transformeren. Het liefst verse sappen vol chlorofyl: tarwegras, selderij, spinazie, broccoli, boerenkool en vruchten als appels, meloenen, peren om mee te zoeten. Verse sappen versnelt de spijsvertering en leveren krachtige voedingstoffen aan je bloedstroom. Je kunt natuurlijk ook kauwen op je voedsel, maar ± 40 per hap kauwen (nodig om de voedingsstoffen optimaal uit je voeding te halen) voelt voor mij bijna als een onmogelijke opgave. Een mooie gezegde die hier goed bij past is: ” Drink je voedsel, kauw je sap”. Een vraag die ik wel vaak krijg is hoe het dan zit met de vezels. Soms voeg ik extra appelvezels toe, maar met een goede  slowjuice blijven er ook voldoende vezels over.

Middaguur Avocado

een heerlijke avocado gevuld met kokosolie, keltisch zeezout en zwarte peper

 

Namiddag  

Meloen, Ananas, Peer, Appel, Aardbei, Aloë Vera + Maca en Camu Camu poeder

Avond  

Ik had zin  in een krachtig groene smootie

Avocado Spinazie Banaan  in de blender met vers sap van  Citroen  Sinaasappel Selderij Appel  (uit de Versapers)  + Hennepzaad, Chia zaad + Maca en Pau d’Arco poeder

Dag 4; een heerlijke vroege lente dag