Dag 3

De derde dag staat bekend als een moeilijke dag. Of het door het mooie weer komt weet ik niet, ik had vandaag juist een heerlijke dag.

Zoals elke ochtend is de start met Sole  en Tarwegrassap en veel water, veel water.

Tarwegras~Venkel~Kliswortel~blaadje munt

Ik beoefen ook al tijdje HeartQ~ Hartfocus dit met het doel om  het hartritme bewust te beïnvloeden en daardoor gewicht te verliezen. Tijdens de beoefening hiervan is het belangrijk positieve emoties op te roepen. En dat is precies waar het bij HeartQ om draait: het herbeleven van positieve emoties. Dat is overigens niet hetzelfde als positief denken (wat in het hoofd gebeurt), maar positief voélen.

Jezelf zien in de spiegel roept, naar mijn ervaring, soms een boel emoties op. Als deze onaangenaam zijn geeft dit stress, en deze stress verhoogt het cortisol gehalte in je lijf. Cortisol heeft het doel je te beschermen en doet dat door vetten te maken. De beoefening van HeartQ is geen dieet, maar een positieve beinvloeding van je emoties.  Vandaag voelde de beoefening extra goed.

In de middag

Meloen~Bleekselderij~Kliswortel~Appel~Chia zaad

Ik ben een grote fan van Chia zaad, dit is een bijzonder zaad. Chia zaad hoort bij de meest krachtige, functionele en voedzame superfoods ter wereld. Chiazaad is een fantastische bron van vezels, gevuld met antioxidanten, vol van eiwitten, vitaminen en mineralen. Het is de rijkst bekende plantaardige bron voor omega-3 vetzuren. Chiazaad bevat 32% olie dat voor 60% bestaat uit het omega-3 vetzuur, alfa-linoleenzuur.

Avond 

Voor de avond maakte ik weer een krachtig groene sap. Groene sappen geven je brein het gevoel dat je vol zit en daarbij zorgt het hoge gehalte van chlorophyl er voor dat het lichtaam ontvet en gereinigt wordt. 

Spinazie~Broccoli~Waterkers~Peer~schijfje citroen

Als toetje een hand vol verse rauwe noten.

Macadamia~Gojibes~Pompoenpit~RawCacao boon~Walnoot~Hennepzaad

Dag 3 zit er op, morgen meer.