Dag 6

Pluk de lente

Wat een heerlijk gevoel om vanuit deze intentie de dag te beginnen. De dag begon weer met een grote glas Sole en deze keer een glas heerlijke wilde tarwegras sap met paardebloemblaadjes en munt.

 Paardebloemblaadjes, Tarwegras, Munt

 

Paardeboemblaadjes vocht afdrijvend en reinigend

Verse Paardebloemen zijn nu veelvuldig buiten te vinden. De blaadjes zijn lekker en heilzaam, vooral in de lente, het liefst voordat er een bloem aan komt.  Taraxine is een bitterstof die zorgt voor de geneeskrachtige werking van de paardebloem. Wil je je spijsvertering, je lever en je nieren een beetje helpen bij het reinigen, gebruik dan ± zes weken de paardebloem in je sap of salade. Je speekselklieren zullen wakker worden en gaan op volle toeren draaien en je maag en darmklieren zullen mee gaan doen. Als resultaat verteert je eten en drinken beter. De afvalstoffen verzamelen zich via de nieren in de urineblaas. Paardebloemenblaadjes werken vocht afdrijvend en zitten vol kalium. Dit in tegenstelling tot veel andere vocht afdrijvers die juist kalium uit het lichaam halen. De blaadjes van de paardebloem smaken een beetje bitter, maar een oud spreekwoord zegt: Bitter in de mond, maakt het hart gezond. Alles wat bitter smaakt, stimuleert daarbij ook de lever.

Tussen door water, water, water. Het liefst alkalisch water, de hele dag.

Lunch

Mijn grote favoriet is wel de Raw Cacao Shake, ik had de laatste 7 dagen geen Raw Cacao (onbewerkte cacao, verkrijgbaar als boon, nibs en poeder) gebruikt om gewenning tegen te gaan. Na een paar dagen zonder krijgt het lichaam er weer een extra boost van. Raw  Cacao is misschien wel gezondste produkt wat er op de aarde is én lekker! Je kunt er geweldig lekkere shake’s & smooties mee maken en het zit vol met antioxidanten, er is geen boon (eigenlijk noot) waar zoveel antioxidanten in zitten. Dit maakt rauwe cacao één van de allerrijkste antioxidant-bronnen op Aarde, namelijk 10.000 milligram (10 gram) per 100 gram! Dat is het ongelofelijke gehalte van 10%!

Raw Cacao, Maca, Gula Java brut, Pau d’ Arco, red Banana Flakes, Cocos vezels, Vanilla Beans, Hennepzaad, Kaneel, raw Honing + (vers) Avocado, Banaan, Spinazie + Rijstmelk + Hennep olie, Macadamia olie.

Ik had een grote kan gemaakt en deze zeer krachtige shake vulde goed mijn lichaam en die van mijn partner en jongste zoon, die lust er ook wel pap van.

“De oude Azteken noemden rauwe cacao ook wel “Yollotl Eztli”, oftewel “hartenbloed” en er zijn vele legenden onder de inheemse amazone volkeren waarin de cacaoboon zorg droeg voor de (her)verbinding via het hart tussen mens en natuur.”

Water, water, water…

Avondrood

rode Biet, Wortel, Appels, stukje gember

Avocado, Macadamia en Walnoot, zeezout, zwartepeper  + koudgeperst Sesamolie.

Het was weer een heerlijk dag vol energie. Vanavond nog wat water en Chinese  (TCM) kruidenthee

Over de hele dag 3 keer de Heart Q oefeningen gedaan en  voor/tijdens het slapen een visualisatie.

en morgen weer…