Dag 1

1e dag. De start. Ik leef er al een week naar uit om te beginnen. Gelijktijdig komen er ook nog wel gedachtes naar boven die een uitdaging in zich dragen. Ik weet dat ik altijd heel enthousiast kan beginnen en ‘goh wat zijn nu 60 dagen’! Maar toch….

Ik wil dit ook niet zo zeer als een “dieet” zien, maar als een uitdaging om voedsel zo puur mogelijk te gebruiken. Het gaat mij niet om wat ik niet meer mag (dieet) maar juist wat wel! Wat geeft mijn leven en gezondheid een boost en hoe kan ik daar intens van genieten  (love~it ) Van Sapvasten naar Sapfeesten! Elk moment aangrijpen om het beste moment ooit creëren.

60 dagen levend voedsel eten, elke dag gevarieerd sapjes en salades te maken is een uitdaging. Ik wil dit elke dag in beeld brengen en met je delen. Vorige zomer kreeg ik veel respons op mijn sapjes en salades met de vraag om dit te gaan bundelen. Ik zie deze blog als een mooie start. Daarbij is de basis sessie van de Food for the Soul, een mooie gelegenheden om  zelf te proeven en te ervaren.

Ook een uitdaging is mijn buikomvang die is 113 cm, en dat is te veel. Mijn bloeddruk is goed 83/124, ik voel me fit en blij en heb zin in de dag.

Sole

Ik start de dag met een Sole dit is gemaakt van Keltisch zeezout ( recept )

De lunch is een vers Tarwegrassap

Water

Bij het reinigen van je lichaam drink je twee keer zoveel water als normaal wordt aanbevolen. Je kunt dit uitrekenen: neem je totale gewicht en deel deze door twee. Dit geeft een bepaald getal. Dit getal vermenigvuldig je met 30 en dat is ruwweg het aantal milliliters water wat je op een dag zou moeten drinken. Stel je weegt 107 kilo, 107 gedeeld door 2 = 53,5. Een raadzame dagelijks waterinname is dan 53,5 x 30= 1605 ml. Tijdens het reinigen is het beter om de hoeveelheid te verdubbelen naar 3210 ml

Hungry for a Change

Vanaf vandaag  tien dagen de Hungry for a Change (van Food Matters) gratis zien

hele film kijken op www.hungryforchange.tv

Wat een pracht film, onder het genot van heerlijk groen sapje naar gekeken

Groensapje is gemaakt met de Versapers : Spinazie, Kliswortel,  Komkommer, Groenekool, Waterkers, Gember, Ananas.

Later nog “n stevige avondwandeling met de beweegcoach

Morgen meer…