Gezond en geneeskrachtig Zuurkool is een zeer waardevol product. Zuurkool brengt evenwicht in het organisme want ze is rijk aan mineralen. Zuurkool bevat natrium, kalium, calcium, zwavel, magnesium, mangaan, vitamine A, B, D, en is vooral bijzonder rijk aan vitamine C, de anti-scheurbuik-vitamine. De mineralen en anti-oxidanten helpen ziekten voorkomen. Zuurkool is zeer caloriearm (14 kcal per 100 g) en bevat weinig suiker en vet, is dus eigenlijk verslankend en is door het zwavelgehalte ontsmettend en wormwerend.
Wie geregeld zuurkool eet, sap drinkt zal ook minder gauw last krijgen van een verkoudheid. Het helpt de vertering en verbetert de ontredderde darmflora, herstelt de functie van lever en galblaas, werkt zacht laxerend, is diuretisch, en is bij nefritis of nierontsteking van groot nut gebleken. Door het zwavelgehalte is het ideaal voor patiënten die last hebben van een te vette hoofdhuid. Het sap van de zuurkool wakkert het metabolisme aan. Zuurkool van witte kool is kalkrijk en rauw gegeten is het een prima geneesmiddel.
Door zuurkool te koken wordt een belangrijk deel van de vitamine C vernietigd, dus kan je ze maar beter rauw eten, het sap drinken of toch voor een groot deel rauw laten. De melkzure fermenten groenten ontsmetten het spijsverteringskanaal en verdrijven ook nog eens wormen. Zuurkool is een preventief middel tegen ouderdomsverschijnselen en helpt om oergezond te worden
Acné: verlengde kuur van driemaal per dag 50 g sap, is een eersteklas tegengif; maakt de huid gaaf en gezond.
Eczeem: verlengde kuur van driemaal per dag 50 g sap. Witte kool of rauwe zuurkool met rijst is een dieet van kalkrijk voedsel.
Diabetes: verlengde kuur van driemaal per dag 50 g sap, verbetert de algemene toestand.
Reuma en artritis: eveneens een verlengde kuur van driemaal per dag 50 g sap, verbetert de algemene toestand.
Bloedarmoede en voor vegetariërs: de vitamine B12 maakt het ijzer opneembaar en is dus belangrijk bij de bloedvorming.
Oude wonden: thee van zuurkoolwater geneest de oudste wonde.
Ontredderd darmflora: Zuurkool is ideaal voor het herstel van een ziek darmflora; eventueel vijgensiroop aan toevoegen.
Brandwonden: kompres van zuurkool; geregeld verversen.
Verstopping: het sap ontsmet en stabiliseert de darmflora.
Griep of infectie: dagelijks gebruik helpt het organisme zich sneller te herstellen.
Hoge bloeddruk en verbetering van zenuwen: kuur van verschillende weken.
Kalkgebrek: weinig zout gebruiken bij de zuurkoolbereiding, des te meer kruiden (marjolein, tijm, jeneverbes, en vooral mosterdzaad (conserveert de zuurkool).
Slechte darmwerking: rauwe zuurkool naast rode biet, witlof en paardebloem.
Scheurbuik: zuurkool is het reddend geneesmiddel, vanwege het vitamine C-gehalte.
Maag- en darmkwalen: zuurkoolwater is uitstekend.
Overdadig alcoholgebruik: het sap verdrijft de alcoholische katers.
Metabolisme en bloedcellenopbouw: door de minerale zouten. Bij erge verwonding een kuur van zuurkoolsap.
Tegen radiologische schade: driemaal daags zuurkoolsap drinken.
Ouderdomsverschijnselen: preventief gebruiken; houdt jong, lenig en gezond..
Dag 15 - 60 dagen levend voedsel - De CreatiewerkplaatsDe Creatiewerkplaats
6 apr 2012 @ 11:12
[…] Zuurkool met hennep zaad & hennep olie ( Omega 3) […]
Dag 16 - 60 dagen levend voedsel - De CreatiewerkplaatsDe Creatiewerkplaats
6 apr 2012 @ 20:07
[…] zuurkool, appel, zwarte peper Sap (#Versapers) […]
Dag 17 - 60 dagen levend voedsel - De CreatiewerkplaatsDe Creatiewerkplaats
9 apr 2012 @ 11:18
[…] en een groot glas zuurkoolsap […]
Patrick Wilmsen
28 aug 2020 @ 19:09
Heel leerrijk deze info.