Food for the Soul Tarwegras

Wat is tarwegras?

Tarwegras is jonge tarwe. Voordat het uitgroeit tot het graan dat wij kennen, vormt het eerst een groene, sprieterige plant. Gras is het basisvoedsel van het dierenrijk. Logisch: het is een pakhuis van belangrijke voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen en antioxidanten. Precies die stoffen die het menselijk lichaam ook nodig heeft om goed te functioneren.

Het is alleen wel erg moelijk om de sterke vezels te verteren, heel lang kauwen is niet echt een optie. Om de bijzondere krachtige sap uit het gras te halen gebruik ik een Versapers, dit is speciaal sapmachine ook wel slowjuicer genoemd.

Wat is tarwegrassap?

Tarwegrassap is een vloeibaar voedingsconcentraat dat een compleet spectrum aan vitamines, mineralen, enzymen, antioxidanten en en andere essentiële voedingsstoffen bevat. Bovendien is tarwegrassap rijk aan chlorofyl, een krachtige stof die het lichaam reinigt en het voorziet van nieuwe energie. Ter vergelijking: een shot tarwegrassap van 30 mililiter is even gezond als één kilo verse groente.

Tarwegrassap is smaragdgroen van kleur en heeft een frisse, zoetige smaak. Het wordt wel vergeleken met de smaak van zoethoutwortel.  Tarwegras heeft een sterk ontgiftende werking en geeft je lichaam een grondige schoonmaakbeurt. Je raakt verlost van jarenlang opgehoopte afvalstoffen, terwijl je voedingstekorten wordt aangevuld. De hernieuwde energie na een kuur van enkele weken tot maanden heeft wereldwijd al vele gebruikers, jong en oud, een gevoel van herborenheid gegeven. Elke dag opstaan met een fit, energiek lichaam en een scherpe geest: dat is de kracht van tarwegras.

Samenstelling van tarwegras

Tarwegras is een natuurlijke, levende voedingsbron met de hoogste concentratie aan essentiële voedingsstoffen. De onderstaande lijst geeft de belangrijkste stoffen in tarwegrassap weer.

Vitamines:

Pro-vitamine A (beta-caroteen) voor groei, herstel van celweefsel, gezichtsvermogen en immuunsysteem.

Vitamine B1 (thiamine) voor verbranding van koolhydraten en het functioneren van hart, zenuwen en skeletspieren.

Vitamine B2 (riboflavine) voor energieproductie en activeren van vitamine B6.

Vitamine B3 (niacine) helpt bij de energieproductie en bevordert de werking van het zenuwstelsel.

Vitamine B5 (pantotheenzuur) voor de stofwisseling van eiwitten, koolhydraten en vetten en aanmaak van hormonen.

Vitamine B6 (pyridoxine) voor een gezonde spijsvertering, een sterk immuunsysteem, de aanmaak van rode bloedcellen en een goede werking van het zenuwstelsel.

Vitamine C (ascorbinezuur) voor een goede weerstand, sterke botten, bescherming tegen vrije radicalen en opname van ijzer.

Vitamine E (tocoferol) voor een goede weerstand, aanmaak van rode bloedcellen, bescherming tegen vrije radicalen en gezond houden van spieren en weefsels.

Vitamine K voor bloedstolling en botstofwisseling.

Mineralen:

Calcium voor sterke tanden, botten en gewrichten, bloedstolling, spiersamentrekking en een goede werking van het zenuwstelsel.

Fosfor voor sterke botten en tanden, de opbouw van DNA-cellen, een gezonde stofwisseling en energievoorziening.

IJzer voor de transportatie van zuurstof naar lichaamscellen.

Jodium voor groei en een gezonde stofwisseling.

Kalium voor een gezond zenuwstelsel, het reguleren van de bloeddruk, spiersamentrekking en energiehuishouding.

Kobalt voor de aanmaak van vitamine B12 en rode bloedcellen.

Koper maakt mogelijk dat ijzer zuurstof opneemt en is nodig voor pigmentvorming in huid en haar.

Magnesium voor stevige botten, aanmaak en goede werking van spiercellen, stofwisseling en het doorgeven van zenuwprikkels.

Mangaan voor aanmaak van botweefsel en stofwisseling van koolhydraten, aminozuren en cholesterol.

Selenium neutraliseert schadelijke vrije radicalen en ontgift zware metalen in het lichaam.

Zwavel voor de vorming van collageen, de absorptie van vocht in de darmen en het reguleren van elektrische activiteit in de hersenen.

Tarwegras is een 100% natuurlijke, levende voedingsbron en bevat vitamines en andere voedingsstoffen in een ideale samenstelling. Dit maakt tarwegrassap een veel gezonder alternatief voor voedingssupplementen.

Tarwegras is ook als poeder te koop.

2 Comments

 1. Dag 2 - 60 dagen levend voedsel - De CreatiewerkplaatsDe Creatiewerkplaats
  22 mrt 2012 @ 21:54

  […] Meer over Tarwegras […]

  Reply

 2. Dag 8 - 60 dagen levend voedsel - De CreatiewerkplaatsDe Creatiewerkplaats
  29 mrt 2012 @ 13:45

  […] Tarwegras, paardebloem, venkel, munt. […]

  Reply

Leave a Reply

*