Food for the Soul recept Sole

Puur, onbewerkt zeezout bestaat uit maar liefst 84 mineralen en spoorelementen die allemaal in de juiste verhouding, samenstelling en balans staan ten opzichte van elkaar en zo een perfectie synergie vormen, die de “oersoep” is van het leven.


  •  Wat is Keltisch zeezout?

Met keltisch zeezout wordt bedoelt het zout uit het gebied Guérande, Bretagne, het Keltisch gebied  Frankrijk.
Daar ligt aan de kust een lagune (moeras) met een grijze kleibodem, deze geeft niet alleen de kleur aan het wereldberoemde Sel Gris geeft.
Door de zuren in de kleibodem wordt het verse zeewater op een natuurlijke manier sterk gezuiverd.
Door de kleibodem neemt het zout ook meer mineralen op dan dat van b.v. een zandbodem.
Het Sel gris is in de originele vorm, een grof, grijs en vers, dus vochtig zeezout!

Je kunt het kopen in de natuurvoeding winkel of via internet bij Salsamentum

Vul een glazen pot of fles met 1/3e Keltisch zeezout en 2/3e water, doe de deksel of dop erop en schud de inhoud flink. Je zult merken dat er onopgeloste zoutkorrels op de bodem blijven liggen, een teken dat het water niet meer zout kan opnemen en dus volledig verzadigd is. Logisch, want het water verzadigt namelijk bij een zoutgehalte van 26%, dus met 1/3e zout zit je daar ruim boven.

Deze geconcentreerde zoutwateroplossing wordt een ‘Sole’ genoemd en is 7 tot 8 keer zouter dan zeewater. Het is dan ook niet verstandig om de Sole rechtstreeks te drinken! In plaats daarvan los je één theelepel Sole op in een glas water. De grootte van het glas doet er niet zo veel toe, het gaat erom dat je die ene theelepel binnenkrijgt. In een normaal glas (225 cl.) kun je van gewoon kraanwater door toevoeging van een theelepel Sole het lekkerste bronwater creëren dat je ooit hebt geproefd! Je zult merken dat het water er zachtiger, bijna romiger van wordt.

Ik drink ochtends gelijk na het wakker worden en in de namiddag een glas met Sole . Op deze manier voorzie ik op eenvoudige en effectieve wijze mijn lichaam dagelijks van een complete dosis mineralen in de exacte verhouding, balans en samenstelling zoals alleen de zee deze kan bieden. De Sole kan zowel in de koelkast als daarbuiten op een koele en donkere plaats bewaard worden.

Lees tip:  Water het goedkoopste medicijn.  Dr F. Batmanghelidj

 

Leave a Reply

*