Een (h)eerlijke aanbeveling


Een hele middag verwend worden met pure smaken, heerlijke geuren en prachtige kleursensaties? Doe jezelf dan de basisworkshop Food for the Soul cadeau!

Inmiddels is het al weer drie maanden geleden dat ik deze middag bij René Onstenk (de creatiewerkplaats) mocht ervaren en wat ik die middag al meteen wist, is enkel bevestigd in de maanden die volgden. Zelf had ik deze workshop via Twitter gewonnen, dat maakte het wel heel makkelijk om te gaan. De eventuele twijfel en drempel die ik anders wellicht zou hebben gehad over ‘of het de investering wel waard zou zijn’ had ik dus niet. Achteraf kan ik zeggen, net als alle andere deelnemers die middag, dat het de investering dubbel en dwars waard was geweest.

Kleuren, geuren en smaken, fruit en groenten, en enkele andere pure natuurprodukten. Daarbij de techniek van de Versapers , een geweldig keukenapparaat én de culinaire passie van René maakte het,  op z’n goed Nederlands gezegd, a lifechanging event.

Want wat is er gebeurd in de maanden na die bewuste middag? Ik ben me meer en meer gaan verdiepen in Raw Food, in de produkten, de kwaliteitsverschillen, de achtergronden, de prijzen, en de keukenapparaten zoals de Versapers. Uren gesurft op internet en gesproken met  Raw Foodies ( zoals de mensen die deels of volledig op RawFood leven genoemd worden). Vele vragen gesteld en beantwoord gekregen.

Gespaard voor een Versapers, het apparaat waar ik heel kritisch naar gekeken heb en vergeleken heb met vergelijkbare apparaten (300 Euro is toch een flinke investering)  en inmiddels prijkt er hier één op het aanrecht. Dagelijks wordt hij gebruikt, meerdere keren, door zowel mijn man als mezelf.  Zelfs het schoonmaken is zo gepiept. Onze smaakpapillen jubelen iedere keer weer, zoals ook nu weer, nu er een glas mooi rood sap voor me staat. Een sap van rode biet, wortel, appel, gember en chiazaad.

Dat brengt me terug bij die middag in maart.  Dit was één van de drankjes die René presenteerde. Ik was onder de indruk van het rood, rood zoals rood kan zijn. En het tarwegrasshotje was van een kleur groen die ik nog niet eerder gezien had. Puur groen! Verder presenteerde René ons die middag Sole, water met Keltisch zeezout, Gojibessensap, en een drank van meloen, bleekselderij, munt en chiazaad. Daarnaast nog diverse andere heerlijke en verrassende hapjes en drankjes, en kennisgemaakt met bijvoorbeeld koudgeperste cocosolie. De afsluiter was een RawCacao-bonbon.

Dit alles ter plaatse klaargemaakt, van biologische, pure produkten. Het geheel was compleet en perfect samengesteld. Wat het helemaal hemels maakte was de passie waarmee René zijn creaties maakt, er over vertelt, vragen beantwoordt en zelf enorm met zijn gasten staat mee te genieten.  Hij is hier voor in de wieg gelegd als je het mij vraagt.

Dat blijkt dan ook uit de het feit dat hij in de laatste maanden de uitdaging is aangegaan van 60 dagen Levend voedsel, inmiddels voorbij en verlengd en te volgen via zijn website, blog en twitter.

“Was er dan helemaal niets verkeerd aan die middag?”hoor ik je bijna denken. Ja, toch wel. Ik heb ontdekt dat ik net als voor cafeïne, overgevoelig ben voor rauwe cacao, voor mij jammer want daardoor heb ik het zelf maken van de bonbon links laten liggen, terwijl ik alle andere hapjes en drankjes al vele malen gemaakt heb, voor onszelf en voor visite die stuk voor stuk positief verrast en verbaasd zijn en direct enthousiast worden; het smaakt naar meer!

Via deze open brief wil ik René hartelijk danken voor de inspirerende middag. Die voelde toen al echt als een gewonnen prijs, toch bleek de echte prijs nog te volgen, namelijk dat mijn man en ik ons zoveel beter, gezonder en energieker voelen.

Wat gun ik deze man nog vele basis- en vervolgworkshops, vol met deelnemers die zich ook weer zullen laten inspireren door hem en zijn Food for the Soul.

Op ieders gezondheid!

Ingrid

Ps. Uiteraard heb je mijn toestemming om  deze brief te plaatsen en mensen mogen mij altijd contacten voor meer info. Mail &#105&#110&#103&#114&#105&#100&#118&#97&#110&#105&#110&#103&#101&#110&#64&#115&#112&#101&#99&#116&#114&#97&#97&#108&#46&#110&#108 of tweet @Spectraal

Leave a Reply

*